Reklamlar

Haberler

Manşet Haberler

Personel Gazete Sağlık Personeli PersonelSaglik.NET

24 Nisan 2018 Salı

Unutkanlık tahmininizden korkunç olabilir!

Unutkanlık herkesin yaşadığı bir durum!.. Bazen telefon numarasını, bazen isimleri unutabiliyoruz. Hatta gözlüğümüz gözümüzde iken gözlük arayabiliyor, cep telefonumuzla konuşurken bir yandan da cep telefonumuzu arayabiliyoruz. Beynimizde bilgi işleme sürecinde tamamen fizyolojik olarak yani normal kabul edilen ‘unutmalar' olabiliyor. Ama aynı zamanda unutkanlık bazı hastalıkların erken belirtisi olarak da karşımıza çıkabiliyor. Unutkanlık bir yakınmadır ve belirtidir. Ama her unutkanlık bir hastalık belirtisi değildir. Dolayısıyla ilk yapılması gereken, bunun hastalıktan kaynaklanıp kaynaklanmadığının ortaya çıkarılması, eğer bir hastalıktan kaynaklanıyorsa ne tür bir hastalığa bağlı olarak ortaya çıktığını belirleyerek tedavi planlaması yapılmasıdır..

O sinsi hastalıklar Unutkanlığın altında yatabilen 9 önemli hastalık şöyle; 1- Alzheimer 2- Damar tıkanmaları 3- Tiroit bozuklukları 4- B12 vitamini, folik asit gibi bazı vitaminlerin veya maddelerin eksiklikleri 5- Kalp hastalığı 6- Karaciğer hastalığı 7- Böbrek hastalığı 8- Parkinson hastalığı gibi santral sistemi hastalıkları 9- Genetik veya santral sinir sisteminin yıkımına yol açan bazı nadir hastalıklar..

STRES ÖNEMLİ BİR FAKTÖR İster çalışma veya yaşam koşullarına bağlı olarak ortaya çıksın, isterse de bir hastalık belirtisi olsun, unutkanlık hem sosyal yaşamı hem de iş yaşamını etkileyen önemli bir faktör. Unutkanlığın telefon, bilgisayar gibi elektronik cihazların kullanımı ile arttığına yönelik bilimsel kanıtlar yok ama kesin olarak bilinen o ki; yoğun ve stresli ortamda çalışma ve psikolojik birtakım faktörler bilgi işleme sürecini olumsuz olarak etkiliyor ve unutkanlığa neden oluyor..

Erken teşhis için sakın geç kalmayın Peki unutkanlığı ne zaman önemsemeli ve mutlaka hekime görünmeliyiz? Bazı günlük eylemleri yapmakta zorlanma; sık ve rutin yapılan işleri yapmakta güçlük, yakın kişilerin adlarının ve kim olduklarının hatırlanmaması, iş yerinde önceden kolaylıkla yerine getirilen işlevleri yapamama, önemsenmesi gereken unutkanlık durumlarıdır. Böyle bir durumla karşılaşıldığında mutlaka bir tıbbi değerlendirme yapılması gerekir. Unutkanlığın belirtisi olduğu bazı hastalıklar tedavi edilebilir. Yeter ki bu durumun tanısı doğru bir şekilde konulsun ve kalıcı hasar oluşmadan tedaviye başlanılsın. Sık sık unutkanlık sorunu yaşayanlar mutlaka nörolojik değerlendirme için hekime başvurmalı aksi halde erken teşhiste geç kalınabilir..

Beynimizin bunlara ihtiyacı var Beslenme ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi, sağlıklı bir beynin ön şartıdır. Yaşam koşullarındaki olumsuzluklar, beslenmedeki yanlışlar ve yetersiz uyku, unutkanlığı artıran önemli nedenler arasında yer alıyor… Örneğin beslenmede; tuzun kısıtlanması, damar sertliğine yol açan gıdalardan kaçınılması, düzenli egzersiz, alkol ve tütün kullanılmaması, özellikle B vitaminleri, demir ve magnezyum olmak üzere beynimiz için gerekli elementlerin yeterli miktarda alınması sinir sistemimizin sağlıklı olmasını sağlarken sağlıklı uyku da beyin sağlığını çok önemli ölçüde etkiliyor.

1 Nisan 2018 Pazar

Sağlık Bakanlığı 2018 Yılında Hangi Bölüme Ne Kadar Personel Alacak? Bakan Açıkladı

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'ın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile 55 bin personel alımını hükümetten talep ettiklerini açıklamıştı. Son sözün Maliye Bakanlığı'ndan çıkacağınıda belirten Demircan'ın açıklamalarının ardından Maliye Bakanı Naci Ağbal, Sağlık Bakanlığı'nın 2018 yılında alacağı personel sayısını açıkladı.

Hemen her yıl çok sayıda personel istihdam eden Sağlık Bakanlığı, 2018'de de Maliye Bakanlığının en çok kadro ayırdığı bakanlıklardan biri olacak. Sağlık çalışanları bu konuda yapılacak açıklamaları merakla bekliyordu ve sonunda birinci ağızdan gelen açıklama ile meraklı bekleyiş sona erdi. Sağlık Bakanlığı 2018 yılı bütçesinin Türkiye Büyük Millet Meclisinde gerçekleştirilen görüşmeleri esnasında Sağlık Bakanlığına alınacak personel sayısı da gündeme geldi. Sağlık Bakanlığı en çok personel alımı yapılacak bakanlıklar arasında yer almaktadır.Maliye Bakanı Naci Ağbal, Sağlık Bakanlığının talebi olduğunu, Devlet Personel Başkanlığından olumlu görüş geldiğini belirterek, "Bugün itibarıyla 9 bin kişilik sağlık çalışanı alımıyla ilgili Maliye Bakanlığı onayı çıkmış olacak. Önümüzdeki aylarda sağlık çalışanlarına ilişkin ilave personel alımıyla ilgili düzenleme yapacağız" dedi.

Sağlık bakanı ahmet demircan 2018 sağlık personel alımı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Atanmayı bekleyen yüzbinlerce sağlık personelinin beklediği 2018 atama kontenjanları hakkında bilgi verdi. Bilindiği gibi Sağlık Bakanı Ahmet Demircan bundan önce yaptığı açıklamalarında Sağlık Bakanlığının 2018 yılında 55 bin personel alımı yapacağını ifade etti. Konu ile ilgili olarak Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'dan yeni bir açıklama geldi.

2018 yılı içerisinde Sağlık bakanlığına alınacak personel kadroları içerisinde Sağlık Denetçisi, Mühendis, Uzman, Tekniker, Şehir Plancısı, Sosyolog, Avukat, İmam-Hatip, İç Denetçi, Eğitim Uzmanı, Şoför, Memur, Veteriner Hekim, Tıbbi Teknolog, Hemşire, Ebe, Sağlık Memuru, Aşçı, Hizmetli, Diş Protez Teknisyeni, Laborant gibi kadrolar bulunmaktadır.

Sağlık Bakanlığı 2018 yılı içersinde toplam 55 Bin memur alımı yapacak. Sağlık Bakanlığı en çok memur  alımı yapan kurumlar arasında yer alıyor. 2018 yılı içerisinde Sağlık Bakanlığı hemşire, sağlık personeli, doktor, ebe alımları yapacak.Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl hemşire, ebe, tekniker, uzman, teknisyen, laborant gibi kadrolar için 27 bin sağlık personeli alınacağını belirtti.

Ayrıca 19 bin kamu işçisi alımı yapacaklarını anlatan Demircan, bu yıl 11 bin civarında doktorun da göreve başlayacağını kaydetti.

Alımların üç aşamada gerçekleşeceğini ifade eden Demircan, birinci bölüm için gelecek hafta ilana çıkacaklarını ve alımların ise Nisan'da olacağını vurguladı.

Bakan Demircan, ikinci alımın Haziran'da, üçüncü alımın ise Eylül ya da Ekim'de gerçekleşeceğini açıkladı.Sağlık Bakanı Ahmet Demircan personel alımı konusunda müjdeli haberi verdi. İlk atamaların Mart 2018 itibari ile başlaması ve diğer atamaların ise birkaç aylık ara ile 2018 yılının sonuna kadar tamamlanacağı ön görülüyor.

2017 yılının son günlerinde açıklamalarda bulunan sağlık bakanı Demircan 2018 yılında alınacak personel sayısını 36 bin olacağını açıklamıştı. Aradan geçen 1 aylık sürede meclis'te tekrar gündeme gelen sağlık bakanlığı personel alımı kontenjanlarında işçi ve sağlık personeli dahil 56 bin personel alımı gerçekleştirileceğinin müjdesini verdi.

Başbakan Binali Yıldırım geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamalarında kamu kurumlarına toplam 110 bin memur alımının yapılacağını ifade etti. Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklamalarına göre söz konusu 110 bin memur alımı 2018 yılı içinde gerçekleştirilecektir.Sağlık bakanı Ahmet Demircan TRTde yayınlanan sağlık olsun programına konuk oldu. sağlık bakanı ahmet demircan 2018 sağlık personel alımı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Demircan: 27000 ebe, hemşire ve Sağlık teknisyeni alacağız bu sene. Sağlık çalışanlarını doğru bir şekilde planlamak gerekir. Öncelikle ebe hemşire atamalarında neye öncelik vereceğimizi önümüzdeki günlerde ilan edeceğiz. Sağlık Bakanı Ahmet Demircan hangi branştan kaç kişi alacağını önümüzdeki günlerde belirleyeceğiz dedi. 19 BİNİ İŞÇİ, 27 BİNİ SÖZLEŞMELİ 10 BİNİ DOKTOR 56 BİN KİŞİ ALINACAK

Sağlık Bakanı Demircan, şu bilgileri verdi: "Şu anda bizim döneme ait kuralarımızın sonucu yani Devlet Hizmet Yükümlülüğüyle ilgili bekleyen sayımız çok az. Onlar da güvenlik soruşturmaları bittiğinde atanıyor. Atanamayan arkadaşların da neden atanamadıklarını bildiriyoruz. 2018 yılında 27 bin ebe, hemşire ve sağlık personeli, 19 bin işçi alınacak. Doktorlar, mecburi hizmet olduğu için hemen kadroya alınıyor. Yaklaşık 10 bin civarında da doktorlarımız alınacak."

TTB'nin, tabipleri temsilen anayasa ve kanunlar çerçevesinde kurulmuş bir kurum olduğunu ifade eden Demircan, Türkiye'deki tabiplerin sorunlarını gündeme getirmek, sağlıkla ilgili sorunları çözmek için çalışmanın birliğin görevleri arasında bulunduğunu anımsattı. Demircan, "Tabipler Birliğinin, son dönemde Türkiye'nin, milletin değerlerine ters açıklamaları nedeniyle şu anda yargıda devam eden bir süreç var. O süreç sonuçlanınca elbette ki yargı kararını verecektir." dedi.

Bazı kamu kurum ve kuruluşlarına ait kadrolarda düzenleme yapılması hakkındaki ekli Kararın yürürlüğe konulması; 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 7 nci ve 9 uncu maddelerine göre, Bakanlar Kurulu’nca 25/12/2017 tarihinde kararlaştırılmıştır. Bunlardan birisi de Sağlık Bakanlığı kadroları oldu. Binlerce sağlık bölümü okuyan ve mezun olan adayların gözü de 2018 yılında alınması planlanan sağlık personeli sayısına çevrilmiş durumda.36 bin personel alınacak

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) 2018 yılı plan ve bütçe görüşmelerinde açıklamalarda bulunan Bakan Demircan, 2018 yılında 36 bin personel alımı yapmayı hedeflediklerini ifade etti. Bu kapsamda 27 bin memur alımı hemşire, ebe vb. sağlık personelleri için yapılacak iken kalan 9 bin memur alımı ise doktor kadrosu için yapılacak.

Sağlık Bakanlığı personel alımlarının 2018'de yapılacağı duyurulmasına rağmen henüz kesin olarak hangi tarihlerde yapılacağına dair bir bilgi verilmesi. Yılbaşından sonra bu konuda detayların adaylarla paylaşılması bekleniyor.

MADDE 1- (1) Kamu kurum ve kuruluşlarına ait kadrolardan; ekli (3) sayılı cetvellerde yer alan dolu kadroların dereceleri ve ekli (4) sayılı cetvellerde yer alan boş kadroların sınıf, unvan ve dereceleri aynı cetvellerde gösterildiği şekilde değiştirilmiştir.

MADDE 2- (1) Bu Karar yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3- (1) Bu Karar hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.  

 

Haberdata.com Güncel Son Dakika Haberleri